Fair Investments Logo.png

Vilka gamla kartor används idag?

Om du orienterar och använder dig av en karta som beskriver Altorpsskogen i Danderyd så förstår du att du kommer ha mycket lite nytta av den kartan i Lyckebyskogen i Haninge. Investerare förstår dock inte alltid att värderingskartor/modeller bara är användbara om de underliggande ekonomiska och finansiella förhållandena hålls konstanta.


Aktiemarknaden kraschade år -1891,-1907 och -1929. Modellen som fungerade byggde på att sälja aktier så fort aktieyielden var inom 1% ifrån bondyielden och istället köpa obligationer.


Med den modellen som grund valde många investerare att sälja år 1958, och gick därmed miste om aktierallyt som följde. Modellen/kartan ändrades eftersom den underliggande ekonomiska och finansiella situationen ändrades. Efterkrigstiden följdes av inflation. Aktier skyddar dig från inflation eftersom du investerar i realvärden. Investerarna som klängde sig fast i den ”gamla modellen” fick en felaktig karta och missade det största börsrallyt i historien.Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER