Fair Investments Logo.png

Viktig lista på makroekonomi

De 10 viktigaste nationalekonomiska mått, modeller, metoder du måste ha koll på för att bli en bra investerare.


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.


Påverkar inte nationalekonomin börsen? Jo Jajamensan, Det påverkar big time. Kan du förutspå hur makrofaktorerna kommer utvecklas. Nope. Därför skall du inte lägga någon tid på det.


Men, men.. tidningarna raporterar alltid makro, banker annordnar lunchmöten om makro. Javisst. Super för banken då de kan bygga relation med dig. Media får något att rapportera. Säljer annonser varje gång du läser. Värdelös info för dig, eftersom det inte går att förutspå.


Men, men. Ray Dalio, George Soros de har ju "tjänat" massor på makro. Jajamensan men de har aldrig tjänat sina pengar på förutspå makro. De har analyserat olika makroscenarior och jämfört sannolikheten för olika utfall. De utfall som betalar bäst har de satsat på.


I efterhand ser de ut som Gurus som kan förutspå makro. De är gurus men inga spågummor.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER