Fair Investments Logo.png

Vem kommer att ta över världen?

Vilket bolag tror ni kommer att vara störst i världen om 5 år?


Svaret får vi om vi tar en liten tur på regnskogens största flod...


Amazon är "the everything store". De började med böcker. Sen dess har de erövrat segment efter segment. Vad underskattar Wall Street?


Livsmedel är Amazons nya "böcker". Marginalerna kommer stiga kraftigt när expansion avtar. Gratisoptionerna Längden på tillväxten Amazon Web services?


Amazon säljer sin IT-infrastruktur till andra företag. Liknar ett elbolag.Tänk dig att alla företag tillverkade sin egen el. De skulle behöva investera för att få fram elen de använde. Nej. Så fungerar inte världen. Vi har elbolag och vi köper elen från dem.


Amazon har genialiskt insett hur korkat det är att alla bolag har sin egen IT infrastruktur. Precis som du köper el från elbolag. -> Köp infrastruktur från Amazon. Betala bara när du använder tjänsten. Amazon får skalfördelar. De kan skala inköpen, arbetskraften, användningen etc. De blir en "utility". "Utilities" är naturliga monopol. Den som är störst vinner. Tack vare skalfördelen.


Tänk bara på hur IT används idag. Företagen är heterogena i sin användning. Amazons utnyttjande kommer vara flera storleksordningar mer effektiva i sitt utnyttjande av kapaciteten.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER