Fair Investments Logo.png

Varför behåller du Amazon när du inte köper till nya kunder?

Det är en fråga jag fick här om dagen. Jag fortsätter att äga aktier trots att jag aldrig skulle köpa för nuvarande pris. Det är väl irrationellt?


Jag hamnade i en het diskussion med Christopher Detweiler, som är en duktig förvaltare. Han tyckte att jag skulle sälja så fort värderingen blivit för hög.


Jag funderade mycket efter mötet hur vi kunde ha så skilda uppfattningar. Han är ju smart, innebär det då är jag korkad? Min slutsats blev att han nog förlitar sig mer på sin värdering än vad jag gör.


Det som också skiljer min filosofi från många andras är att jag fokuserar på affärsmodellen och konkurrensfördelarna. Jag har därför aldrig någon målkurs. Det är populärt att tala om exit plan/strategy. Jag gör inte det. Jag äger och stannar kvar som ägare långt efter kursen gjort aktien övervärderad.


För alla logiska personer låter detta irrationellt. Jag förstår det.


Min erfarenhet säger mig dock att det är pragmatiskt och rationellt att stanna kvar hos kvalitetsbolag även efter att de blivit högt värderade. Orsakerna är att värderingen är baserad på antaganden och de verkligt exceptionella företagen och ledarna har en förmåga att överträffa alla förväntningar.

Kvalitetsföretagen växer oftast in i värderingarna.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER