Fair Investments Logo.png

-På kort tid har kronan försvagats mot dollarn. Hur har du tänkt att pararera det nu när kronan kommer stärkas?


Ovanstående är något jag får höra av potentiella kunder. Det är lite intressant att dessa människor som vanligtvis...


1) är ointresserad av finans

2) har kortsiktighet djupt rotat i sitt DNA


1) Nu plötsligt är de valutaexperter och har hittat ett mean reversion samband i valutaparet USD/SEK. Imponerande! Själv har jag kommer till slutsatsen att det är många okända variabler som påverkar valutakursen på kort sikt. Jag och ingen annan jag känner kan lösa den ekvationen. Därför lägger jag ingen tid på att spå hur valutan kommer utvecklas på kort sikt. På lång sikt spelar det ingen roll hur valutan utvecklas eftersom bolagen jag köper presterar realvärden. Valutaförändring pareras i priset på varorna och tjänsterna som säljs.


2) Nu plötsligt kallar de kronans försvagning mot dollarn "på kort tid". Försvagning mot dollarn har skett i över 100 år. Se bifogad graf. I min värld är det ganska lång tid. De är inte så konsekventa. Ibland kortsiktiga och ibland extremt långsiktiga.


Världen är snurrig. Det absolut svåraste med mitt jobb är att förstå mig på andra människor. Något jag tror jag kan ägna min livstid till utan att bli expert.


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER