Fair Investments Logo.png

Väntar du med att investera eftersom börsen är dyr?

Väntar du in rätt läge för att köpa billigare? Har du positionerat dig för ett generellt börsras?


Nobelpristagaren William Sharpe gjorde en uträkning för att du ska veta hur ofta du måste ha rätt. Föreställ dig de närmaste 1000 dagarna. Innan varje dag börjar ska du bestämma dig för om börsen kommer att gå upp eller ner. För att det ska löna sig att leka tajminingleken räknade Sharpe ut att du måste ha rätt ca 800 av 1000 dagar för att du ska få samma avkastning som investeraren som istället köper ett bolag som han äger under dessa 1000 dagar.


Det finns två typer av människor som har sitt kapital utanför börsen i syfte att de ska undvika nästa nedgång och köpa när aktierna är billigare.


Typerna?

1.) De som inte kan marknadstajma.

2.) De som inte förstår att de inte kan marknadstajma.


Det är nog det vanligaste nybörjarfelet. Att försöka tajma börsen är särskilt frestande eftersom du har så mycket att vinna på att lyckas. Men det är en hägring. Ingen har lyckats med konsekvent.

När du försöker tajma börsen håller du på med en meningslös sysselsättning.


Du försöker förutsäga det oförutsägbara. Det är därför man får en bra avkastning genom att äga aktier. Koncentrera dig istället på långsiktiga trender och hitta rätt bolag att äga.


Däremot är det ett bra lackmustest. Om ni ser någon svara på journalisternas frågor om börsens utveckling inom ett års sikt -> så blir den som svarar på frågan avslöjad som okunnig/hycklare.


Hjälp mig att avslöja spågummorna!

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER