Fair Investments Logo.png

Välj bolag som har en lång resa framför sig med bibehållen konkurrensfördel

Nyckeln till en bra aktieaffär är att konkurrensfördelarna bibehålls, helst förstärks. Alla investerare med självaktning måste därför hålla koll på "disruptive bolag".


I sektorn med högteknologiska bolag finns många illa tilltygade kadaver.


Palm var pionjär inom handdatorer. I slutet av 1990-talet blev Palm Pilot jättepopulärt och investerare kastade sig snabbt på tåget. Marknadsvärdet var 30 miljarder dollar år 2000. Det gick dock fort för konkurrenterna att ta marknad från Palm. Handspring, Sony och Hewlett-Packard tog marknadsandelar med sina egna handdatorer. Idag är Palms marknadsvärde smulor av sina fornstora dagar.


När Apple kom med sin första iPhone så hade den ingen Appstore. Den hade bara Itunes. Det tog dock inte lång tid innan hackers hade kommit runt restriktionerna och ”jailbreakat” iPhonen. Först då skapades Appstore. Apple hade inte varit lika disruptiva utan hjälp av hackers. Denna typ av förändringar kan gå snabbt och därför är det superviktigt att löpande uppdatera analysen över bolaget konkurrensfördelar.

Amazon, självkörande bilar, 3D-printing är exempel på ett par disruptive "spelare" som jag nyligen tagit hänsyn till i mina analyser.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER