Fair Investments Logo.png

Undvik aktier som ger utdelningar

Tyvärr ser jag ofta ledare som faller offer för ”flumtänk” när det kommer till hur kapitalet ska investeras. Bristande kompetens inom kapitalallokering kan förstöra mer värde, snabbare än något annat ledningsbeslut.


Vissa bolag betalar ut en utdelning bara för att utöka sin aktieägarbas. Vissa fonder/kapitalförvaltare investerar bara i bolag som ger utdelning.


Beslutet att betala utdelningar bör vara baserat på en noggrann analys av vilka återinvesteringsmöjligheter som bolaget har.


Om det går att få en avkastning på investeringen som överstiger företagets avkastningsmål genom att:

1) investera i den egna verksamheten

2) köpa upp bolag

3) köpa upp bolagets egna aktier (mer skatteeffektivt)


I så fall är dessa alternativ i kronologisk ordning att föredra framför utdelning. Då maximerar du ränta på ränta effekten.


Den allmänna bilden av att den bästa företagsledaren är den karismatiska som bygger imperium är totalt missvisande. De lyfts upp för de ger en bra mediastory. De verkliga hjältarna är de företagsledare som är duktiga på kapitalallokering och förstår sig på ränta på ränta effekten.


Hjältarna?

Då? Henry Singelton.

Idag? Warren Buffett

I framtiden? Jeff Bezos

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER