Fair Investments Logo.png

Två bolag skapar ett kassaflöde på 100 kr per aktie per år.

Bolag 1 behöver inte återinvestera något för att behålla sin konkurrenskraft.


Bolag 2 behöver återinvestera 20 kr för att behålla sin konkurrenskraft.


Hur mycket mer är bolag 1:s kassaflöde värt än bolag 2:s kassaflöde?


Det är värt 25% mer. (1/(1-0,2)) Börsen kanske är dyr idag men jag köper inte att den är dyr bara för att någon jämför med historiska nyckeltal. De som säger börsen är dyr för att P/E-talet, P/B-talet är dyrt jämfört med historien använder fel argument.


Anledningen till att jag inte köper det argumentet är att vi aldrig i historien haft så hög kvalite på de största bolagen på börsen. Amazon, Google och Facebook skall värderas högre än de bolag som var störst tidigare. År 2008 var det Wal-Mart, Exxon Mobile, Royal Dutch Shell.


Orsaken är att dagens giganter kräver att vi återinvesterar mindre kapital för att behålla konkurrenskraften, därför skall de vara värderade högre. Mycket högre.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER