Fair Investments Logo.png

This time is different!

Det är de fyra farligaste orden att tänka på när du investerar.


Dagisfröken som är nära pension hade sett sin pensionsportfölj minska kraftigt. Fröken frågade min fru om Johan (jag) har något råd. Min fru Lisa hade då med all välvilja sagt att Johan säger alltid – ”att man skall vara långsiktig och ha is i magen”.


I vanliga fall när jag går igenom mitt Bear case i CAMP-B så utgår jag från att mina bolag skall klara sig igenom en recession. Jag vill att de konkurrensmässigt skall gå stärkta ur en recession. Jag vet aldrig när en recession kommer men jag vet att den kommer och då är det dumt att inte planera för det.


Den här gången är det inte en recession för vissa bolag. För vissa bolag är det en tvärnit. Jag har därför rensat bort bolag som inte klarar sig utan intäkter. Varför ta den risken?


Hur länge klarar sig nedanstående bolag utan intäkter utan likviderbara tillgångar och utan möjlighet till refinansiering:


-restaurangkedjor

-butikskedjor

-flygbolag

-hotell

-belånade bolag


Slutsats:

Jag skulle inte vilja äga fonder, förvaltningar, portföljer som innehåller bolag som riskerar att gå under.


Om du äger det -> behålla isen i frysen den här gången.


När världen blivit mer normal igen kan du ta fram isen och ”ha is i magen” igen.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER