Fair Investments Logo.png

Tänk om du ägde Lidingöbron

Det är en ”tull” alla måste passera. Snacka om pricing power. Gillar den typen av bolag.


Case: Bolaget Air Lease


”C” –Contrarian:


Hur går jag mot strömmen?


Wallstreet ger bolaget inget extra värde för bolagets roll som ”tullägare”. Air Lease kontrollerar utbudet av flygmaskiner och gynnas starkt varje gång Boeing eller Airbus får produktionsproblem. Vilket händer regelbundet. Igår stängde tex Airbus ner A380 projektet.

Wallstreet buntar ihop Air Lease med alla andra finansieringsbolag. I takt med att bolaget får en ökad andel återkommande intäkter borde marknaden omvärdera vinstkvaliten och höja värderingen av bolaget.


Kinasamtalet är en risk och Wallstreet straffar bolag med Kinakoppling. Wallstreet straffar bolaget eftersom de har en hög skuld. När räntan nu är på väg upp blir marknaden orolig. I Air Lease fall är 85% av skulden med låst ränta. Leasingavtalen har dessutom ränteklausuler som bolaget lagt på kunderna.

Wallstreet sätter inte heller något värde på att bolaget har de lägsta kostnader i branschen och att de har möjlighet att höja priset.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER