Fair Investments Logo.png

Stora stygga Amazon kommer!

Finanspojkarna ropar – ni kommer bli Amazoned!


Se graf där kursen för ett bolag som säljer bildelar rasar för att marknaden är rädda för Amazon…

Jag tror marknaden i detta fall har en övertro på Amazons förmåga att ta marknad.


Kunderna kommer in till verkstaden och vet aldrig vad som är fel med bilen. Deras bromsar tjuter. Reparatören tar bort hjulet, tar isär bilen för att kunna ge kunden sitt omdöme gällande felet. Reparatören vill inte sätta ihop bilen igen utan att åtgärda felet. Om bildelarna är tillgängliga inom 30 min från bildelsbolaget – varför skulle de köpa av Amazon och behöva vänta på bildelen i 2 dagar?


De kunder som reparerar sina bilar själv vet i regel inte heller vad som är felet utan frågar alltid verkstaden om hjälp. Verkstaden hjälper till att lösa problemet.


Över tid kanske Amazon kan leverera lika snabbt. Den dagen Amazon kan leverera lika snabbt och har videofilmer som visar hur bilen ska repareras så blir de ett rejält hot. Frågan är dock om Amazon kan ta fram hjälp på siten som hjälper kunden att hitta felet.


Innan Amazon utvecklar sin leveranshastighet och problemlösningsförmåga så hjälper istället Amazon till att öka avkastningen på bildelsbolagets aktier, eftersom ett lägre inköpspris ökar avkastningen.Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER