Fair Investments Logo.png

Stora bolag är mycket mer innovativa än små!

Vi lever i en ovanlig tid.


Tidigare var det små företag som var de innovativa erövrarna som tog etablerade aktörers marknadsandel.


Idag är det inte bara de små som är innovativa utan många stora bolag som är erövrarna. Det är de stora bolagen som åstadkommer de största förändringarna. Stora bolag som trotsar ”tynglagen” och växer snabbar och längre än vad aktieanalytiker får in i sina DCF-modeller.


En stor anledning till denna utveckling är att det är data som skapar möjligheter. Det krävs mycket data för att kunna få ett försprång. Det är svårt för ett litet bolag att få tillgång till all data som krävs.


Alphabet/Google är ett exempel på ett stort företag som gynnats av sin datamängd. De kan tack vare den ge sina annonskunder mer träffsäker reklam som i sin tur leder till nöjd kund. Nöjda kunder leder till ökad omsättning.


Alphabets siffror visar det.


Ovanstående fenomen visar också hur ologiskt det är att begränsa sitt investeringsmandat. Om du tex är en småbolagsförvaltare missar du denna utveckling eftersom du är förbjuden att köpa stora bolag.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER