Fair Investments Logo.png

Skulle du vara rädd om du blödde och mötte en vithaj som gick till attack mot dig?

Självklart!


Din hjärna skulle säga till dig att snabbt ta dig upp från vattnet. En signal går direkt till amygdala (hjärnans centrum för risk och rädsla). Amygdalan reagerar blixtsnabbt och får upp dig ur vattnet.

Samtidigt går en signal i en lång loop till din logiska del av hjärnan. Denna del analyserar faran ur ett mer medvetet logiskt perspektiv. Det här delen av hjärnan talar om för dig att du i själva verket befinner dig i en hajbur som separerar dig från hajen. Du har dock redan kastat dig upp på båten.


Ur ett överlevnadsperspektiv är det bättre att reagera på en falsk signal än att missa att reagera när faran är verklig. Känslodelen av hjärnan är gjord för att övertrumfa den logiska delen av hjärnan.


Du är mer benägna att fatta känslomässiga beslut när:

  • Du har tidspress eller mycket står på spel (hajexemplet)

  • Problemet är dåligt formulerat och komplext

  • Informationen är inkomplett

  • Målen är dåligt formulerade


Om du vill fatta beslut med den logiska delen av hjärnan utgör ovanstående kriterier en bra checklista. Fatta inga beslut förrän du eliminerat ovanstående hinder.


Samma sak gäller vid börsras.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER