Fair Investments Logo.png

Skulle du välja bort ditt barn mot att slippa byta blöja på nätterna...

Tänk att du blir väckt fyra gånger per natt... varje gång du väcks har du en uppgift du ställs inför. Tortyr?


Det är i genomsnitt vad en småbarnsförälder är med om hela tiden när de måste mata, trösta, byta blöja, försöka natta om. Att vara småbarnsförälder är volatilt.


Om du investerar och går ur börsen för att du är rädd för att förlora pengar vid ett kommande börsras, då är det att likna vid att du väljer bort barn. Du är så rädd för nedsidan så att du väljer bort all glädje du kan få av att ha barn. Nästan alla glömmer bort en värre risk när de går ur börsen för att de är rädda för ett börsras. Den risken de glömmer är gigantiskt mycket större än börsrasrisken. Risken är dessutom den enda risken du skall vara orolig för om du är långsiktigt. Den risken heter alternativkostnad. Alternativkostnaden att stå utanför börsen är det du verkligen skall vara rädd för. tillgångsallokering utanför företag/aktier är bara dumt, utom för säljaren. Du har redan förlorat big time jämfört med om du varit fullinvesterad i aktier. Du förstår det bara inte.


Att sälja aktierna för att du är rädd för ett börsras är att likna vid att aldrig skaffa barn eller sälja dina barn bara för att resan är volatil. Du missar därmed all avkastning på börsen precis som du skulle missat dina barns tillväxt

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER