Fair Investments Logo.png

Skattesänkning ger effekt

I april skrev jag att skattereformen i USA fått för lite uppmärksamhet. Nu börjar effekterna synas i media och i amerikanska bolagsvinster och vinstmarginaler.


Vinsterna har ju ökat, med 23% i många fall, bara på beslutet. Vissa bolag har gynnats mer än andra. De som har mest att vinna på reformen är bolag med hög skattesats och stor del av sina vinster i USA.

I vissa fall kommer konkurrensen att "äta upp" skattemarginalen men i andra fall har bolagen "över en natt" kraftigt ökat sitt värde.


En annan faktor som talar för aktier är att fler människor blir klokare och inser att aktier är överlägset obligationer. Det borde pressa ner den historiska riskpremien på aktier.


Börsen är enligt mig relativt bra men samtidigt absolut dyr.

Innebär det att du ska försöka tajma och gå in senare?

De senaste 20 åren skulle du haft en årlig avkastning på 7,7% om du investerat i S&P index (högre om du återinvesterat utdelningarna).


Den viktiga lärdomen är att du skulle fått en avkastning på endast 0,5% om du missat de 30 bästa dagarna. Källa: JP Morgans årsredovisning sid 64.


Om du liksom jag inte vet vilka dagar som kommer svänga mest upp och ner så är den smartaste rekommendationen till alla att (fortsätta) vara investerade.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER