Fair Investments Logo.png

Samspel är vackert

Samspelet mellan investeringspotential, hög avkastning och kapitalallokering är särskilt vackert.

Investeringspotential kräver att bolaget kan ”celldelas” och att det finns en stor outnyttjad marknad att växa in i.


Hög avkastning kräver att bolaget har förmåga att höja priset snabbare än inflationen. Krävs ”Pricing Power”. Det krävs också att bolaget har en bestående konkurrensfördel så att de kan hålla sin marginal och omsättningshastighet.


Kapitalallokering kräver disciplinerad och allokeringskompetent och ägarorienterad ledning. Bolag som har både investeringspotential och duktiga kapitalallokerare är något helt annat och betydligt bättre än det vi kan läsa gällande utdelningsbolagen som lyfts fram i dagens tidning (DI). Å andra sidan vore det konstigt om lilla Sverige som står för mindre än 1% av världens ekonomi skulle ha massor av världens bästa bolag på sin börs.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER