Fair Investments Logo.png

Pengar på banken, tryggt?

Jag får ofta höra av potentiella kunder att de undvikit risk genom att placera sitt kapital på banken. Det är en lika vanlig som farlig missuppfattning. Det kapital som placeras på banken är valutaspekulation/bet på svenska kronan. Du tar en risk på svenska kronans utveckling. Om det är bra eller inte, beror på vad du jämför med.


De senaste 100 åren, 20 åren, 10 åren, 5 åren och det senaste året var en valutabet på svenska kronan bland de absolut sämsta besluten du kunde fatta. I princip alla investeringar jag kommer att tänka på har gått bättre än den svenska kronan. Aktiemarknaden, obligationsmarknaden, bostadsmarknaden, etc. har alla ökat i värde betydligt mer än den svenska kronan.


I framtiden kommer en bet på den svenska kronan enbart under korta perioder vara en bättre investering än alternativen. Sparande på banken kommer t.ex bara vara bättre än aktiemarknaden när aktiemarknaden rasar. Det finns ingen som är bra på att förutspå när det ska ske så det är därför väldigt naivt att tro att just du är den som ska lyckas tajma marknaden.


Summan av kardemumman: Sparkapital på banken ska du bara ha om du vet att du ska konsumera kapitalet inom 5 år, eller om du njuter masochistiskt av att se ditt kapital minska i köpkraft.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER