Fair Investments Logo.png

Pengar på banken fungerar inte längre.Bank=pank


Vänta lite, om börsen rasar är det väl bra att ha pengar att köpa för. Problemet är att du då tar en större risk än att vara investerad på börsen. Det går inte att tajma och börsen går upp mer än den går ner så om du spelar tajming spelet så spelar du ett ”losers game”.


Om din lön inte räcker för de närmaste 5 årens utgifter är det inte bra att ha pengar då? Jo, då är det bra!


Om jag är rädd för att delar av det finansiella systemet kraschar. Är det inte bra som en försäkring att ha pengar då?


Jo, då är det bra!


Vilka pengar skall du äga? Dollar? SEK? Guld? Valutor är skuldsedlar. SEK är en obligation från riksbanken utan ränta. SEK och USD minskar i värde varje gång centralbankerna ”trycker nya sedlar”. USD är reservvaluta så den har andra superkrafter. SEK på banken är riskfyllt, bättre att ha pengarna i guld.


Guld ÄR INTE en investering. Guld ÄR pengar.


Guld ÄR försäkring.


Om du vill ha en försäkring. Köp inte obligationer eller något annat instrument som säljs in som tillgångsallokering i din portfölj. Vill du ha försäkring -> köp guld.


Det finns flera sätt att exponera sig mot guld. Guldgruvbolag, royaltybolag, fysiskt guld, guldmynt, certifikat, ETF:er. De är olika bra i olika fall.Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER