Fair Investments Logo.png

Om du förstår ränta på ränta effekten så får du den — annars betalar du den

Bilden visar att ett bolag med en aktiekurs kopplad till sig ägs i snitt ca 6 månader. Om du äger en aktiekurs i 6 månader så är du inte långsiktig.


Denna genomsnittliga investeringsstrategi är svår att förena med en tänkande förvaltning.

Vilka är drivfaktorerna till ett bolags aktiekurs under en 6 månads period? Bolagets underliggande verksamhet hinner inte ändras speciellt mycket så jag kommer fram till att det är framförallt värderingsmultipeln som kan ändras på så kort sikt. Värderingsmultipeln styrs av börsmedlemmarnas psykologiska humör. Du bör med andra ord vara duktig på beteendepsykologi och på att förutspå flockens humör om du ska lyckas bättre än andra på marknaden.


Människans natur vill ha snabba resultat. Snabba cash!


Jag saluterar er och tackar er som inte har tålamod utan vill ha snabba resultat. Det är tack vare er jag har ett jobb och ett existensberättigande. Jag är ”motvallskärringen” som har ett femårsperspektiv. På 5 år är det priset jag betalar och bolagets underliggande utvecklingen som kommer vara drivkraften till mina bolags aktiekurser. Tillväxt på 15% dubblar värdet på 5 år.


Jag köper bolag medan flocken köper aktiekurser.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER