Fair Investments Logo.png

Om 1000 år kommer framtidens antropologer tro att skärmar var våra gudar

Vi dyrkar våra skärmar. Investerare dyrkar skärmar som visar börskurserna.

Frågan är: Kommer flocken göra bättre affärer bara för att de vänder sig mot ”sitt Mecka”?


Denna skärmtid borde begränsas, eftersom det är en drog som kan göra värre skada för din ekonomi än ett dagligt intag av crack skulle göra för din fysik.


Vem som helst kan uttala sig om investeringar. De investeringsgurus som får mediautrymme främjar kortsiktiga investeringar. Media tjänar inte pengar på att du gör bra affärer, de lever på sina annonser. De tjänar på att du återvänder kontinuerligt för att få nya råd.


Intressekonflikten hindrar dig från att göra bra placeringar. Dagen du slutar att lyssna och oroa dig för börsens kortsiktiga riktning, är dagen som du får riktigt bra avkastning på dina aktier. Fokusera på det du kan påverka. Hitta bra bolag!


Hur skiljer sig en motorväg från börsen?

På motorvägen får de flesta sin information genom att se ut genom framrutan. Förarna ser tydligt var de ska och vilka faror som finns på vägen.

Börsen däremot är full av ”förare” som sitter och tittar i backspegeln istället för att blicka framåt. Flocken fokuserar på investeringens historik.


Exempel på flocksanningar:

”Mark tillverkas inte längre”

”Fastigheter går att ta på, det är tryggt”

”Efterfrågan är mycket större än utbudet, så fastigheter kommer alltid vara en bra investering”

”Bolaget ger hög utdelning”


Spekulanten som köper aktiekurser fokuserar på historisk utdelning. Investeraren som köper bolag baserar inte sina beslut på historik. Investeraren förlitar sig på sin process.

Investeringsprocessen består av allt som ökar chanserna för att resan framåt ska gå bra. Framrutan, gas, broms, blinkers och allt annat du måste ha koll på för att komma fram till ditt mål.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER