Fair Investments Logo.png

Olika typer av bolag går bra i olika börscykler

I vilken cykel är vi idag?


-Börsnedgång.-


Bolag med låg vinstkvalité, höga värderingar och dålig balansräkning kommer vara de bolag som går sämst jämfört med index.


-När börsnedgången kapitulerar och byts till ett snabb rally -


År 2002/2003 och 2009/2010. Guldålder för skräpbolag. De bolag som alla undvek som pesten. De går kraftigt upp under denna period.


-Efter “bear rallyt”-


Då har vi en lång långsam uppgång som är en guldålder för billiga bolag med låga värderingar.


-Mitt I börsuppgången-


År 2018-2019 då når börsen sin normala värderingsnivå. Tillväxtbolag blir det som är efttertraktat. Investerare kommer föredra bolag som kan växa samtidigt som de behåller eller ökar sin avkastning på tillgångarna. (ROA) Billiga bolag underpresterar under denna period. Billiga aktier förblir billiga medan högkvalitetsbolag får högre och högre multipel.


-I kraftig börsuppgång.-


År 1907,1929, 2000,2007. Värderingar har ingen betydelse. (Tänk Svenska fastighetsaktier, Tesla,Bynd,OverStock) Börsen jagar momentum. Teknisk analys styr. Vinst tillväxt försäljningstillväxt är det viktiga, inte värderingen. Bolag med låg vinstkvalité kommer gå bra om de visar omsättningstillväxt och vinsttillväxt.


Logik finns inte på marknaden.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER