Fair Investments Logo.png

Nischad förvaltning < fri förvaltning

Föreställ dig att en finansiell rådgivare kontaktar dig. De är specialiserade enbart på indonesiska bolag. Anledningen är att de har nära till företagsledningarna som de regelbundet besöker. Förslaget är att du ska sätta minst 50% av ditt kapital i deras fonder.


Du tycker att rådgivaren verkar trevlig, lokalerna och första intrycket är också första klass. Det som gör att du tvekar är att förslaget är så nischat och begränsat till ett litet land som står för mindre än 1% av världens bolag. Du förstår inte logiken.


Finns verkligen alla de bästa bolagen i världen i Indonesien? Det låter väldigt konstigt.


Du kommer också ihåg vad Buffett sa om företagsledningar.


Utvärdera:

1) Skriftligt material för att se vad ledningen åstadkommit jämfört med sina konkurrenter.

2) Kapitalallokeringsbesluten.

3) Proxyn. Där ser du om ledningen är linjerade med ägarna


Enligt Buffett så kan det t.o.m vara en nackdel att träffa ledningen eftersom deras jobb är att charma dig. När du minns vad Buffett sa tycker du snarare att det är en nackdel att förvaltarna reser runt och träffar företagsledningar. Det måste kosta. Är det jag som bekostar det, tänker du.


Få skulle köpa så som historien berättas. Läs igen men byt ut indonesiska bolag mot svenska bolag. Nu köper alla. Är det inte lite udda?

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER