Fair Investments Logo.png

När ska du behålla en underpresterande kapitalförvaltare?

När han har en tänkande strategi medan marknaden slutat tänka.


Yacktman står till höger om mig.


Han startade sin fond 1992. 1997 hade han 1,1 miljard dollar. Techbubblan började ta fart. Yacktman fortsatte investera på sitt gamla tråkiga sätt i undervärderade vinstdrivande företag. Fonden presterade så dåligt mot index att de flesta kunderna började ta ut sina pengar. År 1998 var det flera i styrelsen som ville byta ut honom. Tillgångarna I fonden minskade med -94% till 70 miljoner!


Sedan följde år av utklassning.

År 2000 +20% bättre än index

År 2001 +31%

År 2002 +33%.

År 2008 +11%

År 2009 +33%.

År 2016 hade hans fond ökat till 17 miljarder dollar.


Strategin? Han investerar i bra bolag som inte är cykliska och investerar bara i företag där kunderna har en kort köpcykel och där produktutvecklingscykeln är lång. Exempel är tex Pepsi (Frito-Lay) och Coca-Cola. Produkterna används dagligen oavsett hur ekonomin går. Bolagen behöver inte uppfinna nya produkter för att behålla kunderna. Coca Cola har tex sålt samma produkt under decennier vilket innebär att produktcykeln är lång.


Han föredrar företag som kräver låg kapitalbindning för att växa. Bolag som genererar cash medan de växer.


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER