Fair Investments Logo.png

När jag letar bolag undviker jag bolag där ledningen måste vara smarta varje kvartal

Jag söker hellre bolag där det räcker att grundaren är smart en gång och kan leva på det beslutet under en lång tid. Om ledningen hittar eller skapar en bestående konkurrensfördel så hjälper den bestående konkurrensfördelen till med att skydda bolagets affär.


Han ska själv äga massor av aktier så att löneersättning blir oviktig. Berkshire Hathaway är ett exempel med en VD som är en av världens bästa kapitalallokerare men bara lyfter 100 000 dollar i lön.


Därför är klädbutikskedjor oftast ointressanta. Det är så mycket trender och svårt att bygga något bestående. Eller vad sägs om Odd Molly, JC Penney,Tie Rack, Sears, Macyś, Abercrombie & Fitch. Det finns nog många som bränt sig på de bolagen.


”C:et” i CAMP B = Competitive Advantage

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER