Fair Investments Logo.png

Mjukisarna är hårdast

Mjukvarurevolutionen kommer snart till en arbetsplats nära dig.

Slagen från mjukisarna är kraftigare än de Rocky fick känna från Ivan Drago 😉


Mjukvaror kan spridas via internet till noll kostnad. När en kostnad blir noll så skakar branscher.

Visst är det intressant att se entreprenörer bygga upp affärsmodeller med helt andra förutsättningar än befintliga ”fat cats”?


Mjukisarna flyger SaaS. Minns ni när era föräldrar köpte mjukvara i paket? Utvecklarna av mjukvaran fick ingen feedback på användningen. Idag med ”Software as a Service” har mjukvaruutvecklarna stenkoll. Mjukvaran uppdateras så ofta de känner för det.


Google och Facebook/Instagram är exempel på företag som får kontinuerlig feedback varje gång ni använder deras tjänster. All användningsdata ger dessa bolag bestående konkurrensfördelar. En konkurrent skulle behöva duellera genom att ”skjuta sina skott i mörker”.


Bolag som arbetar med SaaS får en handikappad bokföring. Eftersom distributionskostnaden är borta så ska du som företagsledare ”gasa på” så mycket du kan. Det är viktigt att snabbast nå skalfördelarna.

Bolagen maxar marknadsföring och försäljning som i sin tur pressar vinsterna, vilket döljer hur bra bolagen är.


Vilken bransch blir nästa offer?

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER