Fair Investments Logo.png

Många tar in två förvaltare och utvärderar dessa efter ett år

Det hjälper inte om du inte förstår vad du gör.


På kort sikt styrs börsen av psykologiska faktorer. Det kan vara geopolitiska eller makrofaktorer som utlöser flockrörelserna. Problemet är att det är näst intill omöjligt att förutspå alla variabler på kort sikt.

På lång sikt styrs börsen av bolagens utveckling. Lång sikt är 5 år.


Om jag ska försöka mig på en liknelse så är det lika galet att utvärdera dina förvaltare på ett års sikt, som om du skulle utvärdera en dagstur till London där solen sken med en resa till Gran Canaria där det regnade. Lika galet att döma ut Gran Canaria som mindre solsäkert är det att döma ut den sämsta förvaltaren.


Ledsen att behöva komma med den dåliga nyheten. Det finns ingen quickfix när du ska välja förvaltare. Du måste göra din hemläxa. Hemläxan är att skapa en vettig investeringsfilosofi och sedan hitta den förvaltare som bäst matchar med den. Orsaken till att din förvaltare underpresterar ett år kan bero på att marknaden i sin helhet slutat tänka.


Förhoppningsvis kommer du i fortsättningen vara mer noggrann i din urvalsprocess nu när du vet att du inte kan utvärdera siffrorna förrän om 5 år.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER