Fair Investments Logo.png

Kvalitetsbolag är inte alltid bra aktier

Låt oss ta Jack Henry & Associates utveckling mellan åren 2000-2010 som exempel.


Jack Henry & Associates aktier presterade sämre än S&P 500 (år 2000 till 2010) och du förlorade dessutom pengar som aktieägare under perioden. Bolaget underpresterade mot S&P 500 med ca 1%. Bolaget underpresterade mot index trots att Jack Henry & Associates intäkter per aktie hade en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 14% under samma årtionde.


Hur kommer det sig att aktieresultat och bolagsresultat kunder skilja så mycket under en så lång period? Det hade att göra med aktieägarnas förväntningar och aktiemarknadens övervärdering.

Den allmänna mani som hade ett stadigt grepp om marknaden runt år 2000 och den mer bolagsspecifika entusiasmen för Jack Henry & Associates aktien som handlades med ett P/E-tal på 68. När aktiemarknaden "korrigerades" hade Jack Henry & Associates aktien ingen säkerhetsmarginal.


En tumregel är att när Jack Henry & Associates börjar handlas över 6 gånger sina intäkter, är det dags att börja oroa sig. Jack Henry & Associates har återigen börjat handlas över 6 gånger sina intäkter…


Priset du betalar har betydelse.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER