Fair Investments Logo.png

Konsten att välja bort, hjälper dig att välja sort

Jag fick nyligen en fråga om jag analyserar kända bolag, till exempel H&M.


Det viktigaste som finns när du ska placera ditt kapital är att du har en investeringsprocess. I mitt fall har jag en investeringsprocess som snabbt sållar bort allt som inte är intressant. Minst 99 % av alla bolag i världen faller bort i min process. Jag tycker det är viktigt att sålla bort så mycket som möjligt - så tidigt som möjligt. Då blir det färre bolag att djupanalysera.


H&M faller bort. Anledningen är bland annat att de inte klarar mitt krav på att långsiktigt och förutsägbart kunna dubbla bolagets värde de närmaste 5 åren. Bolagets värde är inte samma sak som börsvärdet. Jag gillar inte heller att de ger så hög utdelning. Det är ett tecken på att bolaget inte tror sig kunna få tillräckligt hög avkastning på det egna kapitalet. Varför skulle de annars dela ut? Utdelning utlöser onödig skatt.


Det jag gillar med H&M är att de dragit ner på informationsgivningen. Det har dem fått extremt mycket kritik för. Jag tycker däremot att det är helt rätt att ledningen fokuserar på verksamheten istället för att lägga tid på finansanalytiker och media.


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER