Fair Investments Logo.png

Kan regleringar skada?

Cambridge Analytica skandalen ligger som en våt filt.


Kan regleringar skada bolag, eller kan det innebära motsatsen?


Vad hände till exempel med tobaksbranschen när inget bolag längre fick göra reklam. ”The Marlboro Man” blev av med alla potentiella konkurrenter.

Regelverk gynnar de etablerade företagen. Fair Investments har samma regler som Storbankerna men deras Compliance kostnader är en bråkdel av omsättningen medan det innebär stora kostnader för oss.

I fallet med Cambridge Analytica var det ingen som hackade informationen. De fick tillgång till infon genom ett så kallat ”API”. Om regelverket skulle förhindra sociala nätverk som Facebook att dela sin information, skulle Facebooks nuvarande marknadsposition cementeras.

Om inte regelverket är Bear caset, vad är det?


Ny teknik är ”the usual suspect”. Myspace, och Windows messenger dog på grund av att de inte såg Big Data. Vilken ny teknik ger plats för nytt socialt nätverk? Augmented reality kanske?


Oavsett teknik så har Facebook alltid möjlighet att köpa upp eller kopiera. De har redan visat att de är framgångsrika med den strategin genom att köpa upp Instagram och kopiera Snapchat stories.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER