Fair Investments Logo.png

Köp inte Uber

Köp aldrig en nyintroduktion.

Om du är frestad att köpa Uberaktier i introduktionen så tänk om…

3 anledningar till att ni aldrig ska investera i nyintroduktioner.


På engelska heter nyintroduktion IPO. Bästa översättningen till svenska är:

  • It’s Probably Overpriced

  • Imaginary Profits Only

  • Insiders’ Private Opportunity

Anledningarna?

1) Det är en matematisk omöjlig ekvation, att bland alla aktier som är möjliga att köpa, så ska den aktie som är mest attraktivt prisat vara en aktie som bjuds ut av en insider (grundare till bolaget, riskkapitalbolag, etc). med incitament att sälja bolaget just nu.


2) Det är viktigt att förstå att din rådgivare, bankmän, etc. Den som föreslår erbjudandet till dig är en säljare som tjänar på ditt köp oavsett hur det går för dig.


3) Hur man än mäter hur det gått för nyintroduktioner (som grupp) så underpresterar de snittet av aktiemarknaden pga att de var för dyra när de erbjöds.

Finns det inget bra med en nyintroduktion? Jo absolut. Det är en suverän ”litmus test” på om din rådgivare är att lita på. Föreslår han en nyintroduktion så ska alla varningsklockor ringa.


Om du inte litar på vad jag säger, lyssna på Buffett. Buffett and Munger blev utfrågade gällande IPOs av CNBC's Becky Quick i en intervju tidigare i veckan: https://www.youtube.com/watch?v=2hdDE7XYr30&feature=youtu.be

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER