Fair Investments Logo.png

Jean-Marie Eveillard

När legenden Jean-Marie Eveillard (till vänster om mig) startade på Société Générale blev han satt att köpa tillväxtaktier.


Benjamin Grahams bok ”The Intelligent Investor” fick honom att ändra strategi. Han insåg att det var slöseri med tid att försöka förutsäga framtiden. Hans skepticism kring prognoser fick honom att fokusera mer på företagens balansräkningar och tillgångar än på deras framtida tillväxtutsikter.


Fungerade hans strategi? Mellan 1979 och 2004 skulle 1 000 dollar investerat i Eveillards huvudfond ha vuxit till nästan 45 000 dollar, jämfört med endast 16 000 USD för MSCI World index som helhet.


Vilka var hans största framgångar? Han sålde alla japanska aktier under slutet av 1980-talet precis innan de kraschade. Han undvek teknik, media och telekombolag under perioden 1999-2001.


Båda besluten var extremt impopulära hos Jean-Maries bankchefer: Han höll på att få sparken. Faktum var att Société Générale var så frustrerad över hans "halv-senila”- ”contrarian” investeringsfilosofi att de sålde Jean-Pierres fond.


Det skulle de inte ha gjort. När bubblan sprack gick Jean-Maries fond åt andra hållet. Fondens värde rusade!


Jean-Marie till vänster Johan Bynélius till höger


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER