Fair Investments Logo.png

Jag har varnat och varnat för hög avkastande obligationer.

Hoppas alla mina läsare har tagit till sig det för nu brinner det.


20170115 skrev jag ett särskilt brev till alla ägare av högavkastande obligationer och ägare av indexfonder. 3 år senare pulveriseras dessa sparanden. Vill ni ha brevet skicka PM med adress.


Här följe ett exempel på ett par meningar i investerarbrevet:


Jakten på avkastning gör att flera spekulerare nu låser in en negativ avkastning genom att köpa High Yield som på pappret ska ge 5%. Anledningen till att de låser in en negativ avkastning är att fler företag än 5% förväntas få problem med sina betalningar och då har vi inte ens kommit till den värsta delen av kreditcykeln.


Dessa passiva investerare är inte investerare utan passiva spekulerare och de köper idag High Yield obligationer genom att använda samma filosofi som lemlar ”följ flocken”. Dessa spekulerare hade kunnat undvika att elda upp sina besparingar med en väldigt enkel fråga till förvaltaren av fonden.


Bevisa för mig att du som förvaltare köpt samma högavkastande obligationer som du nu erbjuder mig. -> Ingen förvaltare hade visat upp att de själva köpt.


De förstod vilken risk det var. Risken är din. Förvaltaren tjänar ju pengar ändå, han får del av de fasta avgifter du betalar.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER