Fair Investments Logo.png

Jag har stått på Marios axlar för att kunna se längre...

Har ni spelat Super Mario?


Jag har stått på Marios axlar för att kunna se längre...


Super Mario är känd för att leva ett fartfyllt men kortvarigt liv, fullt av risker. Vi investeringsnördar har vår egen gigant: Mario Gabelli. Bortsett från namnet, är de otroligt olika.


Gabellis genomsnittliga innehavstid är ca 16 år. Det är ca 30ggr längre än den genomsnittliga investeraren. Att ha mer tålamod under en innehavsperiod än flocken har varit avgörande för hans framgång.


En minst lika viktig framgångsfaktor är hans investeringsprocess. Gabelli söker efter företag som uppfyller två enkla principer:


Företag som inte hindras av en inflationär miljö En förutsägbar affärsmodell


Företag som inte drabbas lika hårt av inflation har möjlighet att höja priset. Tänk er Netflix. Netflix ser mycket dyrt ut om ni bara ser på deras multiplar. Är det hela sanningen? Tänk om Netflix kan dubbla sitt pris, kanske flerdubbla priset. Då rasar alla multiplar.


Gabelli föredrar företag med återkommande intäkter över företag vars modell är byggd runt enstaka inköp. Han jämför bolag som säljer ett rakblad för en dollar jämfört med företag som säljer ett abonnemang med rakblad för livet. Konsekventa och förutsägbara intäkter är tex starka varumärken med stort förtroende hos konsumenterna.


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER