Fair Investments Logo.png

Jag är den moderna Indiana Jones

Letar skatter och rikedomar som är dolda.


Piskan använder jag på mig själv för att inte falla offer för någon kognitiv bias, när jag läser årsredovisningar och VD brev – mina skattkartor som leder mig till rikedomarna.


Var brukar skatterna vara gömda? Ofta hittar jag dem under de stenar som vi kan kalla ”Flockens sanning”.


Ett exempel på ”flockens sanning”:

Bolaget har ett P/E- tal på 50. Det är ju svindyrt och beror på att börsen gått upp under 8 år. Bara en idiot skulle köpa så dyrt. Det intressanta är att när jag vänder på stenen så hittar jag en bokföring där tillgångarna skrivs av kraftigt varje år. De skrivs av trots att tillgångarna ÖKAR i värde varje dag. Utan avskrivningarna tredubblas vinsten och det nya P/E -talet sjunker till 17.


Bolagets kunder sitter på 10 årskontrakt och kunderna har mycket höga ”switching costs”. Om datamängden som används i våra mobiltelefoner ökar så kommer bolaget fortsätta växa snabbt och deras tillgångar blir mer och mer värda.


Under flockens "sanning" hittade jag skatten!

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER