Fair Investments Logo.png

"If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants"

Bill Smead är en spännande person. Vi har delat många skratt tillsammans. Senast vi träffades satte vi bredvid varandra på Warren Buffets bolagstämma. Bill blev intervjuad i Yahoo Finance senare samma dag.


Vi delar även många gemensamma drag i vår investeringsfilosofi. Bill köper bolag baserat på följande kriterier:


1. Uppfyller ett ekonomiskt behov

2. Stark konkurrensfördel

3. Lång historik av lönsamhet och starka verksamhetsmått

4. Genererar höga nivåer av fria kassaflöden

5. Lågt pris i förhållande till det inneboende värdet


Utöver det, bör företagsledningen historiskt ha fattat beslut som gynnat aktieägarna. Det är fördelaktigt om företagsledningen själv äger aktier i bolaget. Bolaget bör även ha en stark balansräkning.


Säljkriterier då?

Han säljer företagen om de avviker väsentligt från dessa kriterier eller om deras aktiekurs blir orimligt hög på grund av dramatisk prisuppgång i förhållande till bolagets underliggande fundament. När ett innehav sjunker 15-20% från hans köpeskilling genomför han en intensifierad granskning. Det är troligt att han kommer till Sverige under året. Alla som är intresserade att vara med får gärna föranmäla sig till mig.
Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER