Fair Investments Logo.png

I vilket land bor BRA investeringar?

Landet där BRA investeringar bor? Det är ett land där de som får bäst resultat alltid är i minoritet. Minoriteten vinner. Flocken är losers. Det är logiskt att minoriteten vinner. Låt mig illustrera med ett exempel från Täby Galopp där jag tillbringade mycket tid som tonåring. Säg att vi har ett lopp med 7 hästar. Vi bestämmer oss för att vara indexinvesterare. Därför satsar vi 100 kr på varje häst. Då måste hästen som vinner ge minst 7x för att vi skall gå break-even. Det var inte vanligt.


År 2009 var det en bra ide att investera i ett brett index. Ingen ville betta på bolagen så varje bolag hade höga odds 400/1. Då gick det att betta brett. Idag däremot är det så många som inte tänker när de investerar och köper breda index bara för att vara investerade. Då alla vill köpa dessa aktier så har oddsen idag sjunkit till 3/1. Det säger sig självt att du inte kommer få en bra avkastning om du bettar på alla bolag i index men oddsen bara är 3/1. Om du tvångsmässigt vill investera brett är mitt råd att du köper alla bolag som idag är utanför indexen.


Bolag som ingen vill ha -> ger mycket bättre odds 400/1. Då lönar sig en bred strategi.

(Cervenkas DI artikel idag)


- Beskriver minoritetens framgång

- Inkomstskillnaders hotbild


Så småningom. Först rally, Emerging markets!

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER