Fair Investments Logo.png

I efterhand är allt uppenbart och alla är världsmästare

Men på läktaren spelas inga matcher. Amazon fick massiv kritik för att de patenterade 1-Click.

1-Click möjliggör online köp med ett klick. 1-Click gör att du inte behöver använda en kundvagn eftersom du tidigare redan fyllt i dina kreditkortsuppgifter och adress. Kritikerna störde sig bland annat på att det var så uppenbart att vem som helst hade kunnat komma på det.


Det finns många intressanta aspekter av den patenttvisten. En intressant betraktelse är att det faktiskt inte alls var så uppenbart. Alla som byggde hemsidor på 90-talet utgick från den fysiska världen. Alla byggde hemsidor med kundvagnar. Jeff Bezos såg vad som var möjligt i den nya miljön.


En glimt av Jeff Bezos styrka visade sig när en av kritikerna Tim O’Reilly skrev ett öppet brev och kritiserade patentet. Bezos tog då kontakt med O’Reilly och startade BountyQuest tillsammans med honom. BountyQuest hade som idé att ge 40 000 USD till den som hittar material som gör patent ogiltliga. De hittade ingenting som skulle göra Amazons 1-Click ogiltligt. O’Reilly som var en av de mest högljudda kritikerna fick backa.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER