Fair Investments Logo.png

Hur intressanta är läkemedelsföretag?

Läkemedelsföretag har hög avkastning på sitt eget kapital. Det borde göra dem intressanta att investera i.

Tidigare var läkemedelsföretagens affärsmodell byggd på att ta fram läkemedel med blockbuster-status som botar stora mängder patienter. Medicin mot högt blodtryck, kolesterol, depression etc. Då behövde de en stor säljkår.


Idag är läkemedlen mer nischade och dyrare (cancer) vilket gör att de inte längre bör marknadsföra produkten till en stor grupp läkare utan istället behöver en säljkår som är mer tränad och specialiserad.

Forskning och utveckling är viktigt men en stor del av utvecklingen sker utanför de stora läkemedelsbolagen. Konkurrensfördelen som de stora läkemedelsföretagen har idag ligger snarare i deras distributionskraft och relationer med konsumenterna av läkemedel. Det är en stark konkurrensfördel.


Det svåra i analysen är att bedöma framtida tillväxt.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER