Fair Investments Logo.png

Hederliga människor lurade på börsen. Igen.

Skeppet sjunker och kaptenen räddar sig själv. Fcuk the rest.


Svensken är så mesig. Ingen reagerar!


Innan en person med insyn säljer eller köper aktier i bolaget de har insyn i borde allmänheten istället få chansen att köpa eller sälja i förväg. Kvinnor och barn i livbåtarna. Kaptenen borde få vänta till sist. När jag senare läser om VD-löner i börsnoterade företag börjar jag undra om världens dumhet expanderar. Hur kan någon äga företag som ger sina chefer dessa löner trots att de inte presterat? Om de presterat är de värda sin lön. Motsatsen är vanligare.


Alla dolda indexförvaltare och ETF:er blåser på vansinnet. Svaga, inkompetenta ägare som skapar en sjuk ersättningskultur. Jag kanske borde hålla tyst. Jag gynnas ju av fenomenet eftersom det blir enklare att slå index. Jag kan dock inte låta bli att bli upprörd eftersom det är en viss form av stöld från aktieägarna. Antagligen många riktigt schyssta människor som läst i tidningarna eller tror på sin rådgivare när hen rekommenderar index.


Synd att alla dessa goa människor ska bli lidande. Det är deras tid: "att göra det de älskar" som försvinner. Även deras resurser minskar.


Det skandalösa är inte vad som är olagligt, det skandalösa är vad som är lagligt.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER