Fair Investments Logo.png

Folk söker trygghet för mycket och tänker för lite

En av världens bästa investerare (Buffett) investerar inte utanför sitt kompetensområde.

Många av oss dödliga skulle må bra av att göra som Buffett. Han har en låda för det som är för svårt. När något är för svårt säger han pass.


När du köper något i finansbranschen är det extra viktigt. Alltför många glömmer bort att finansbranschen är som alla andra branscher. Bolagen i branschen är vinstdrivna.


En ICA-butik har varor som tex sallad som är bra för din hälsa. De har också godis och cigaretter som är dåliga för din hälsa. Precis på samma sätt fungerar finansbranschen.


Finansmarknaden är en fabrik som producerar nya produkter löpande. Allt som går att göra snabba cash på. Det vore bra om investerarna bättre kunde lära sig att känna igen alla dessa neonfärgade beten. Nedanstående historia får illustrera.


Munger berättar historien om när han mötte en fiskdragsförsäljare. Munger frågar säljaren: ”otroligt att betena är neonfärgade”. Hugger verkligen fiskarna på de där betena?


Varpå säljaren säger: - Mister, jag säljer inte till fiskar!


Neonfärgen? Det som känns tryggt. Det som säljs in som en säker hamn i jämförelse med aktier. Om du väljer något för att undvika osäkerheten på aktiemarknaden så sitter du på kroken.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER