Fair Investments Logo.png

Exempel på investeringsmisstag som jag gjort:

-Jag har sålt bolag bara för att de blivit dyra-

Lärdom: Om bolaget bestående konkurrensdelar är intakta, behåll bolaget även när det är dyrt. Bra bolag växer inte på träd. De lyckas ofta genom innovation växa in den alltför stora värderingskostymen.


-Jag har köpt aktier som jag egentligen inte borde köpt bara för att jag blivit otålig-

Lärdom: Vänta med att investera tills du har oddsen på din sida. Ibland är det lönsammaste rådet att sitta på händerna så att du inte frestas att handla. Ett råd är att aldrig lägga order under börsens öppettider. På ett sätt var det bättre för i tiden då vi var tvungna att gå till banken för att lägga ordern. Genom internet frestas vi att göra fler affärer än vi borde. Inaktivitet är lönsamt.


-Jag har behållt bolag vars bestående konkurrensfördelar börjat tappats- Orsaken är att jag trott att de skall reda upp situationen. "Turn arounds" selldom turns around.

Lärdom: När de bestående konkurrensfördelarna äts upp. Sälj. Sitt inte och hoppas på mirakel. Händelser som jag tror hade låg sannolikhet, inträffar ibland ändå. Schwab gick ut och tog bort alla courtagekostnader. Jag satt på TD Ameritrade och fick se börskursen sjunka 30 %. Prissänkningen fanns med i mitt Bear case men blev förvånad.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER