Fair Investments Logo.png

Svar på c)

Indexfonder är svindyra.


De flesta tror indexfonder är billiga.


Det säger sig själv att du får massa skräp på köpet om du köper aktier genom att kasta ut ett brett nät.


Du får bolag där bolagsledningen roffar åt sig. Bolag med sjuka optionsprogram, med pensionskulder. Bolagsledningar som förvärvar andra bolag bara för att kunna begära högre lön nu när de leder ett större bolag. Exempel på svineri bland bolagsledningar gör kriminella avundsjuka.


Det mest tragiska är att alla trodde att deras indexfonder hade ökat i värde bara för att indexfondernas kurser stigit. Vad var det som drivit kurserna? Kapitalflödet. En kurs betyder inget om det inte finns köpare.


Vad händer när någon upptäcker att kejsaren inte har några kläder? Då finns det ingen köpare som vill ha alla indexaktierna. Då börjar flödet forsa åt andra hållet. Det går dessutom snabbare.


Problemet med lemmeltåg är att det känns tryggt i flocken ända tills stupet kommer.


Jag skall avsluta med att trygga er indexköpare med att det kunde varit mycket värre. Ni kunde varit "trygghetsnarkomaner" och suttit med kapital på banken, i obligationer, utdelningsaktier eller "supersäkra" fastigheter.


Jämfört med dessa investerare är ni vinnare

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER