Fair Investments Logo.png

Du kan inte förutspå hur börsen kommer gå på kort sikt

…men du kan förbereda dig.


Nyckeln är att investera i bolag som kan växa sitt underliggande värde oavsett av vad som händer i ekonomin och vilka geopolitiska chocker vi kommer träffa på.


Om du vill vara defensiv tror jag inte på att generellt investerara i utilities, consumer staples eller annan bransch som anses vara defensiv.


Jag tror mer på att investera i bolag som kontroller sitt eget öde. Det håller inte att bara köpa bolag enbart för att de är billiga.


Spetsförvaltningen är byggd för att gå som bäst när vi får lågkonjunktur. Alla bolagen kontrollerar sitt eget öde. Det är i negativa marknader vi överpresterar. Ett tydligt exempel var q4 2018. Då krossade vi alla index.


Nackdelen med bear markets är att vår avkastning blir lägre. Fördelen med bear markets är att våra kunder tydligare ser mervärdet Spets skapar.


Jag skriver som jag skrev i ett inlägg i januari 2018. Det som skrämmer mig mest just nu är att vi kommer få ett superrally då mina kunder kommer undra vilken jubelidiot som förvaltar deras kapital.

Spetsförvaltningen kommer i ett sådant scenario inte alls kunna hänga med upp i samma takt som index. Hoppas de då lyssnar på mig när jag säger att vi kommer att ta igen det vid nästa fall.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER