Fair Investments Logo.png

Du är din största fiende

Ingen kan skada dig som din spegelbild.


Ni känner säkert till de i bekantskapskretsen som tror de är smartare än alla andra och kan tajma börsen före den kraschar.


Jag har hört dem också. De började skryta redan 2011 om att de gått ur marknaden för att den var så övervärderad. Visa dem Dalbargrafen. Dalbarstudien visar tydligt att investerarkollektivet är totalt värdelösa på att tajma marknaden. Visa grafen och förklara dessutom att vi människor har en tendens att tro att alla andra gör misstag men inte vi själva.


Om de sedan i alla fall tror att de är smartare och kan tajma marknaden, så har de en stark överdriven självuppfattning och är därför svårföränderliga. Jag kallar dem strutskunden. De sticker huvudet i sanden när de gör misstag och minns bara de bra affärerna. Huvudet är oftast i sanden…


Deras beteende beror inte på att de är svaga mentalt - ofta brukar de tvärtom vara mycket intelligenta. Deras kryptonit beror istället på envishet, confirmation bias och att de är alltför kortsiktiga.


Runt pokerborden älskar de skickliga spelarna denna typ. Jag tycker bara synd om dem.


Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER