Fair Investments Logo.png

Dina svagheter styr dina val...

Vad är du mest rädd för?


Vara med i a) en terrorattack b) en bilkrock?


Förlora pengar i a) ett börsras b) förlora köpkraft på bankonto?


Om du svarade a) på båda frågorna så skall du hitta någon som investerar åt dig. Leta upp någon du litar på som är logisk.


En del är mer rädda för ett börsras? Det är ologiskt eftersom börsen går upp betydligt oftare(70%) än den går ner. Speciellt på lång sikt.


I bifogad bild har jag beskrivit hur några av de bolag vi har i Spetsförvaltningen utvecklades i förra börsraset 2007-2009. De flesta bolagen rasade över 50% i värde. Läskigt? Javisst. Om du undantar Google och Berkshire så hade dock bolagen återhämtat sig efter 2 år.


Det riktigt läskiga som få förstår är att stå utanför börsen. Betydligt större kapital förloras när folk oroar sig för börsras än i själva börsrasen.


I bifogat exempel har jag antagit att ni köpt in er i dessa bolag på absolut högsta kursen. Google/BRK var dyra.


Om ni sedan höll bolagen i 5 år hade ni i snitt fått +181%.


Om ni jämför er avkastning med något som stått utanför börsen under dessa 5 år skulle de haft ca 33% i köpkraft jämför med en person som varit investerad. Deras relativa köpkraft skulle med andra ord minskat med -67%.Det kära vänner, är den verkliga risken ni skall vara livrädda för.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER