Fair Investments Logo.png

Din trygga miljö kanske är livsfarlig imorgon

Tänk dig att du är en laboratoriegroda.

I experimentet kommer du att få välja vilken av kastrullerna du ska hoppa ner i.


Kastrull A) håller 25 grader

Kastrull B) håller vid tillfället 100 grader.


Vilket alternativ väljer du? Alternativ A känns som det bästa alternativet. 25 grader är säkert skönt för en laboratoriegroda jämfört med 100 grader som kommer att brännas. Grodan aktar sig för det som bränns.

Låt oss leka med tanken att grodan hoppade ner i kastrullen år 2009. Han har legat där i 9 år nu. Under tiden har värmen gradvist ökats.


Vad händer då? Grodan vänjer sig successivt tills det är försent att hoppa ur. Till slut så kommer grodan att kokas. Sensmoralen är att en miljö som tidigare varit bra, 9 år senare kanske är livsfarlig. Liknelsen går att använda på alla investerare som idag äger billiga indexfonder och dyra indexnära fonder maskerade som tänkande fonder (nästan alla fonder).


Indexfonder har tidigare varit en bra miljö för dina pengar men idag är den farlig, enligt min uppfattning. Det fina i kråksången är att det ännu inte är försent. Du har fortfarande chansen att hoppa till kastrull B som nu svalnat (det har gått 9 år!) och håller behagliga 25 grader.Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER