Fair Investments Logo.png

Det borde finnas två ord för skuld

Jag har funderat över är varför det alltid talas om skulder som något negativt.


Det borde finnas två ord för skuld. +skuld och -skuld. -Skuld är ordet om pengarna används till något som inte ger någon avkastning. +skuld är om pengarna ger avkastning.


När vi hör att ett land har en Debt/DGP-kvot som är hög, så säger det ju ingenting idag. Skulle vi ha två ord för skuld hade vi bättre förstått.


Om ett land använt kapitalet till skolor och infrastruktur så är det med största sannolikhet (+) skuld.

Om ett annat land använt skulden till att göra något som liknar nedanstående så borde vi använda ordet (-) skuld:


"Malmö byggde två kopior av medeltida skepp i full skala. När båtarna kostat 138 miljoner kronor ville man göra sig av med dem. De såldes då för 100 kronor."


"Götene ville locka till sig Arn-turister på samma sätt som fans till Sagan om Ringen vallfärdar till Nya Zeeland. Men Medeltidens Värld förvandlades till ruiner efter bara några år. Kostnad: 100 miljoner kronor."


"Örnsköldsvik ville bli rika som troll med hjälp av etanol. Istället gick drömmarna i kras och kommunen har nu skulder på miljardbelopp."


"Vattenfalls köp av Nuon kallas ”den sämsta svenska storbolagsaffären någonsin”. De har förlorat fantasisumman 15 miljarder kronor"

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER