Fair Investments Logo.png

Corona Viruset.

Osäkert. Jag investerar inte. Säljer allt!


Dessa personer förstår inte att all oro de känner redan är i priset. För att deras beslut skall bli rätt måste Corona gå från ångest->skräck


Det går inte att skapa överavkastning genom att agera på konsenus åsikter. Du måste agera annorlunda för att få en bättre avkastning.


I det här fallet går det att vara orolig över vilken påverkan viruset kommer att ha. Det går också bra att komma till slutsatsen att virusets ekonomiska påverkan bara kommer påverka tillfälligt.


Det kanske låter lite naivt att viruset inte kommer påverka med tanke på hur mycket börserna runt om i världen redan rasat. Det är dock precis vad som hänt om vi tar historien till hjälp. Se bilden.


Nyckeln till framgång är att inse att många av de saker som vi oroar oss över inte går att översätta till hur de kommer påverka våra bolags kassaflöde. Det är det enda som skall påverka våra investeringsbeslut.


Om vi antar att Coronaviruset slår ut allt kassaflöde som bolagen genererar under år 2020. (I dag är det totala kassaflödet ca 4% av totala börsens värde.) Om vi samtidigt antar att bolagen fortsätter generera kassaflöde som vanligt efter år 2020.


->Då skall börsen rasa 4%.


Raset har diskonterat många år utan kassaflöde...Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER