Fair Investments Logo.png

Bank of America spår ett guldpris inom ett till två år på 3000 $ per ounce.

Nästan dubbla priset på ett till två år.

Jag skrev igår om vilken roll guld har i portföljen.

Orsaken till gulds ökade efterfrågan som en försäkring är många. Här är några anledningar.

-Handelskrig

-Centralbankernas sedelpress

-Corona pandemin

- Det finns en stark samvariaton mellan USAs budgetunderskott och guldpriset. Budgetunderskottet kommer bli rekordstort.

Centralbankernas balansräkning har legat stabilt runt 25% av BNP de senaste 10 åren. Guldpriset har också legat stabilt under denna period. Nu när centralbankerna balansräkning förväntas dubblas till 50% av BNP och de offentliga utgifterna förväntas skjuta i höjden så kommer det punktera de övervärderade valutorna. Förmögna som ärvt pengar och har dessa på banken riskerar se sin förmögenhet raderas ut. Inte över en natt utan med den kokta grodans princip. Vissa valutor kommer klara sig bättre. Än så länge är dollar reservvalutan som används i handeln mellan länder. därför kommer dollar relativt andra valutor stå sig bättre. Mitt val är enkelt, med tanke på allt som händer i världen, föredrar jag guld som pengar.

Det scenariot gör att guld som lagringsplats av dina pengar kommer bli extra populär och förklarar Bank of Americas analys.

Vem är du?

Vi vill veta mer om dig och dina drömmar

Hör av dig i kontaktformuläret nedan så svarar vi inom kort

*När du fyller i formuläret samtycker du till att vi sparar dina kontaktuppgifter under den period som krävs för att vi

ska komma i kontakt med dig. Dina uppgifter behandlas konfidentiellt och används endast i syftet att kontakta dig för ditt ärende. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att vi behandlar dina uppgifter genom att maila info@fairinvestments.se. 

Läs mer om vår integritetspolicy här

© Fair Investments Sweden AB. All rights reserved. 

Vi använder cookies för att tillhandahålla de tjänster och funktioner som erbjuds på vår hemsida, och för att ge våra användare en bra upplevelse. LÄS MER